flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У день святого Миколая до суду завітали учні навчального закладу «Західно-Дніпровського центру професійно-технічної освіти»

24 грудня 2019, 15:44

19 грудня 2019 року в Жовтоводському міському суді Дніпропетровської області відбувся захід «День відкритих дверей» для учнів державного професійно-технічного навчального закладу ««Західно-Дніпровського центру професійно-технічної освіти».

Зустріла учнів  керівник апарату Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області Поліщук З.І., яка розповіла про історію створення суду, його діяльність та спеціалізацію суддів,ознайомила учнів з порядком пропуску та реєстрації  відвідувачів суду.

Відвідувачі  також були запрошені до канцелярії суду, де старший секретар суду Минько О.В. розповіла про організацію роботи апарату суду, розподіл обов’язків між працівниками, про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток,  а також учні були запрошені до архіву суду, де з захопленням розглядали стелажі зі справами.

З цікавістю та захопленням учні слухали судового розпорядника Коваля О.М., який виклав в доступній формі  інформацію про обов’язки судового розпорядника, про правила поведінки  під час слухання справи,  провів екскурсію приміщенням суду. Учні  мали смогу відвідати   кімнати тимчасового тримання обвинувачених, конвойний блок,  зали судових засідань.

Помічником голови суду Попович О.О. продемонстровано запис підготовчого засідання по кримінальному провадженню та роз’яснено порядок його проведення та фіксування, які саме місця в залі судового засідання займають судді, прокурори, адвокати, секретар судового засідання, а також підозрюваний чи обвинувачений, дізнались про функції та роль кожного з них.

Учні мали можливість поспілкуватися з головою Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області Павловською І.А., яка розповіла про особливості  професії судді, зупинилась на питанні кримінальної відповідальності неповнолітніх та які види покарань за це  передбачені. Також молодь отримали  відповіді на хвилюючи питання.

По завершенню   голова суду  висловила сподівання, що проведений захід стане  в нагоді учням, оскільки підвищить рівень їх правової культури й удосконалить правову освіту.

Покидали приміщення суду учні сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.