flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в Жовтоводському міському суді Дніпропетровської області для учнів 9х класів

18 листопада 2019, 09:35

15 листопада 2019 до Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області завітали учні 9х класів Комунального закладу Загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Жовтоводської міської ради.

 В будинку правосуддя підлітків радо зустрічала суддя Волчек Наталя Юріївна та заступник керівника апарату суду Поліщук Зінаїда Іванівна. Вони провели їм екскурсію судом та детально розповіли, чим займаються в установі.

Під час зустрічі обговорювали багато тем, серед яких справедливість і можливі варіанти вирішення спорів та конфліктних ситуацій, відповідальність за свої вчинки. Говорили про булінг та його наслідки.

При обговорені теми щодо можливих способів вирішення спорів перше, що було запропоновано учнями – досягнення компромісу. Дуже радо було чути, що підлітки готові до діалогу та виявляють бажання в розумний спосіб досягти домовленості стосовно спірних питань, досягти взаєморозуміння шляхом обопільних поступок.

До уваги учнів був представлений мультфільм «Кінь проти Хом’яка», який було підготовлено в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя". Учням було надано можливість самим вирішити наведену у мультфільмі ситуацію аби вони відчули себе у ролі судді та висловили свої власні думки.

Також, суддя продемонструвала мантію судді та нагрудний знак, показавши як виглядає суддя, коли здійснює правосуддя.

На згадку про відвідини суду та участь класу у Всеукраїнській акції «Урок справедливості» учні отримали диплом та плакати: «Про права та обов’язки учнів»; «Стоп Булінг».

Фотографії можливо знайти за даним посиланням.