flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

13 листопада 2019 суддя Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області Волчек Наталя Юріївна провела "Урок справедливості" для учнів 6х класів Загальноосвітньої школи "Перспектива" міста Жовті Води

14 листопада 2019, 16:23

13 листопада 2019 суддя Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області Волчек Наталя Юріївна  завітала до учнів 6х класів Загальноосвітньої школи "Перспектива"  міста Жовті Води.

Розпочали зустріч спільними міркуваннями про справедливість. Питання про справедливе вирішення спорів викликало інтерес та жваві дискусії. Серед варіантів вирішення спорів довелося почути і такий як застосування фізичної сили. Суддя під час розмови з дітьми зазначила, що такий спосіб є неприйнятним. Говорили про булінг та його наслідки.

Діти розв'язували віршовані вправи про правомірні дії казкових героїв.

До уваги учнів був представлений мультфільм «Кінь проти Хом’яка», який було підготовлено в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя", викликає загальний інтерес. Перед тим, як учні дізнаються про прийняте рішення у мультфільму, вони висловлюють свої позиції щодо виниклого спору. Вони розподіляються на дві команди, і відчуваючи себе справжніми справедливцями, відстоюють інтереси обраного персонажу, а деякі відчули себе у ролі судді та висловили свої власні думки. Після проголошення рішення у мультфільмі суддею-черепахою обрушується шквал емоцій. Радіє прийнятому рішенню і досягненню миру весь клас!

Маленькі справедливці виявились дуже активними й наполегливими у доведенні власної позиції. І хоча вжитись у роль арбітра було непростою задачею, такий досвід, сподіваємося, став корисним для наших юних учнів.

Також, суддя продемонструвала мантію судді та нагрудний знак, показавши як виглядає суддя, коли здійснює правосуддя.

На згадку про участь класу у Всеукраїнській акції «Урок справедливості» учні отримали диплом та плакати: «про права та обов’язки учнів»; «стоп Булінг».