flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи особам, підозрюваним у крадіжці грошових коштів.

29 березня 2019, 11:19

Слідчим суддею Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області обрано запобіжні заходи у вигляді  домашнього арешту трьом жінкам ромської національності, що підозрюються у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.185 КК України (крадіжка вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб). Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді арешту на строк від 3 до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Згідно матеріалів слідства 26.03.2019 року  приблизно о 14 год. 00 хв. вказані жінки, мешканки міста Кривий Ріг, Дніпропетровської області,  під приводом попити води, проникли до будинку мешканки міста Жовті Води, 1929 року народження, та, відволікаючи  господарку, здійснили крадіжку  грошових  коштів у сумі 10000,00 гривень.

 

 

За результатами розгляду клопотання підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту  та покладено ряд обов’язків, встановлених пунктами 2-5,9 ч. 5 ст. 194 КПК України.

При цьому слід зазначити, що за своєю юридичною природою запобіжні заходи застосовуються тоді, коли особа ще не визнана винною у скоєнні кримінального правопорушення, тобто згідно із презумпцією невинуватості вона є невинуватою. Тому застосування запобіжних заходів ні в якому разі не повинно розцінюватися як покарання, а є лише певними обмеженнями особи, яка підозрюється чи обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення.

Одночасно, закликаємо громадян  бути пильними та не впускати у власне помешкання незнайомих Вам людей.