flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про ліквідацію, реорганізацію місцевих судів Дніпропетровської області та утворення окружних судів

04 січня 2018, 09:59

Частиною 1 статті 17 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що судоустрій будується за принципами територіальності, спеціалізації та інстанційності.

Відповідно до частини 4 статті 19 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», підставами для утворення чи ліквідації суду є зміна визначеною цим Законом система судоустрію, необхідність забезпечення доступності правосуддя, оптимізації видатків державного бюджету або зміна адміністративно-територіального устрою.

Указами Президента України від 29 грудня 2017 року «Про ліквідацію та утворення місцевих судів» №449/2017, 450/2017 та 451/2017 «Про реорганізацію місцевих судів» ліквідовані, утворені та реорганізовані місцеві суди Дніпропетровської області.

 

 

Згідно пункту 3 Розділу XII Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів», районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

Ліквідація, утворення та реорганізація місцевих судів здійснюється згідно норм законодавства, з дотриманням всіх необхідних вимог, строків та заходів.

Враховуючи вищевикладене, місцеві суди Дніпропетровської області продовжують здійснювати свої функції в звичайному режимі, забезпечуючи здійснення правосуддя. Технічні заходи ліквідації, утворення та реорганізації повинні проходити у відповідності до норм законодавства, не створюючи перешкод для відвідувачів суду.