flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пандус встановлено

26 жовтня 2016, 10:02

 ПАНДУС ВСТАНОВЛЕНО

Для забезпечення вільного доступу до правосуддя маломобільних груп населення у Жовтоводському міському суді Дніпропетровської області встановлено пандус.

На сьогодні дуже важливо створювати сприятливі умови, які дадуть можливість особам з обмеженими фізичними можливостями ефективно реалізовувати свої права та свободи людини і громадянина та вести повноцінний спосіб життя.  

На виконання рекомендацій проекту «Справедливе правосуддя», з метою доступності до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення Жовтоводським міським судом Дніпропетровської області постійно вживаються відповідні заходи.

 Для забезпечення вільного доступу до приміщення суду зазначеній категорії громадян, в суді  встановлено пандус, який пристосовано до маломобільних груп населення з  дотриманням встановлених вимог щодо його встановлення.

 

Найближчим часом, на виконання рішення Ради суддів України від 05 червня 2015 року № 54, яким схвалено Програму "Право на справедливий суд осіб з обмеженими можливостями" буде встановлено платіжний термінал, який розроблено з метою покращення доступу до правосуддя, забезпечення рівних прав для всіх категорій громадян та інтеграції сучасних інформаційних технологій у роботу судів.

Сам термінал - це унікальна розробка українських виробників, що має рухливий монітор, який фіксується у двох позиціях – на рівні зросту дорослої людини та на рівні людини в інвалідному візку. Через термінал можна буде сплатити судовий збір, штрафи ДАІ, поповнити мобільний телефон та отримати інформацію про роботу суду, де встановлено термінал.