flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Надходження коштів судового збору

24 липня 2015, 08:28

 За інформацією Державної судової адміністрації України станом на 22 липня 2015 року виконано річний план надходження коштів судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України (з урахуванням залишку коштів на початок року).

 При передбаченому Законом України "Про державний бюджет України на 2015 рік"річному плані надходжень  902,0 млн. гривень, до спеціального фонду державного бюджету зараховано 904,8 млн. гривень.

Починаючи з 22 липня 2015 року понадпланові кошти від сплати судового збору, що будуть надходити до спеціального фонду державного бюджету, за погодженням з Міністерством фінансів України в першу чергу будуть направлятися на збільшення кошторисних призначень на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв з метою ліквідації дефіциту призначень за названими напрямами видатків.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2015 року в Україні буде запроваджено єдиний підхід до визначення ставок судового збору в усіх судових юрисдикціях, зокрема, диференціацію ставок судового збору за категоріями платників (фізичні особи, юридичні особи) з перенесенням більшого навантаження на юридичних осіб. Закон щодо запропонованих змін до Закону України «Про судовий збір» вже підписано Президентом України.