flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сплата штрафу та судового збору в додатку «Дія» – ДСА повідомила про завершення розробки сервісу

13 жовтня 2023, 10:53

Після завершення бета-тестування сервісу, працівникам суду не потрібно буде додатково повідомляти реквізити для сплати штрафу, судового збору та вимагати паперову квитанцію.

ДСА України листом повідомила про завершення розробки сервісу сплати штрафу та судового збору в мобільному додатку «Дія» за постановами судів, винесеними у справах про адміністративні правопорушення. Про це повідомили у Державному підприємстві «Інформаційні судові системи».

Даний сервіс розроблено відповідно до спільного з Мінцифри Порядку електронної інформаційної взаємодії між підсистемою «Електронний суд» ЄСІТС та Єдиним державним веб-порталом електронних послуг, зокрема мобільним додатком Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал «ДІЯ»).

«Після завершення бета-тестування сервісу, працівникам суду не потрібно буде додатково повідомляти реквізити для сплати штрафу, судового збору та вимагати від громадян паперову квитанцію про сплату, оскільки відповідні реквізити автоматично генеруються системою, а дані про сплату штрафу, судового збору користувачем в застосунку «Дія» автоматично передаються до АСДС», - пояснили у ДП «ІСС».