flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступ до судових рішень через Єдиний державний реєстр судових рішень

01 березня 2021, 16:47

Єдиний державний реєстр судових рішень (ЄДРСР) — це автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень. До Реєстру вносяться судові рішення Верховного Суду України, вищих спеціалізованих, апеляційних та місцевих судів - вироки, рішення, постанови, накази, ухвали, окремі ухвали (постанови) суду, що ухвалені (постановлені) судами у кримінальних, цивільних, господарських справах, у справах адміністративної юрисдикції, у справах про адміністративні правопорушення, крім судових рішень, які містять інформацію, що є державною таємницею.

ЄДРСР забезпечує широкий доступ громадян до судових рішень, що є важливою умовою для підвищення довіри до судів України, а також дієвою формою громадського контролю за законністю та обґрунтованістю судових рішень.

У період карантину ЄДРСР є оптимальним ресурсом для громадян, адже не виходячи з дому можна ознайомитися з судовими рішеннями у вільному доступі, переглянути, скопіювати та роздрукувати.

З правилами пошуку при роботі з Єдиним державним реєстром судових рішень можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Help.

Посилання на ЄДРСР - http://reyestr.court.gov.ua/